Neuroimmunológia

Neuroimmunológia ambulancia

Dr. Jóri Birkás Adrienne (ideggyógyász főorvos)

Rendelés ideje: szerda 8.00-9.00, csütörtök 8.00-16.00, péntek 8.00-12.00
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet, 235 rendelő
Előjegyzés: (06-1) 467 9300/172  E-mail: dradricamino@yahoo.com, kekcinke1961@gmail.com

A Neuroimmunológia ambulancia 2014. januári akkreditációja óta végzi az idegrendszert érintő immunológiai kórképekben (sclerosis multiplex, Devic betegség, idegrendszeri vasculitis, autoimmun kórfolyamatok) szenvedő betegek kórismézését, differenciáldiagnosztikai kivizsgálását, kezelését és gondozásában.

A neuroimmunológiai kórképek tipikusan fiatal felnőtt korban jelentkeznek, a központi idegrendszer bármely területét érinthetik, tünettanuk változatos.
A leggyakoribb központi idegrendszeri autoimmun betegség a sclerosis multiplex.
A diagnózishoz és differenciáldiagnózishoz szükséges vizsgálatok (MRI, neurofiziológiai vizsgálatok, liquorvizsgálat) az OKITI-ben rendelkezésre állnak.
A Szakambulancián végezzük a gyógyszeres kezelés beállítását, az autoinjektor használatának betanítását, és a betegek folyamatos ellenőrzését. Kiemelt feladatunk a betegek pszichoszomatikus gondozása, életvezetési tanácsadás.

A Neuroimmunológiai Szakambulancián új beteget előjegyzést követően, beutalóval fogadunk.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...