Járóbeteg ellátás
Fül-orr-gégészet - Otoneurológia

Fül-Orr-Gégészet / Otoneurológia

Fül-orr-gégészeti és otoneurológiai vizsgálataink rendszerint kapcsolódnak az intézeti betegek neurológiai, idegsebészeti ellátásához. Az intézeti betegeken kívül ambulans betegek ellátását is végezzük. Otoneurológiai vizsgálatra beteget csak beutalóval ellátva fogadunk,vizsgálatainkra időpontot előzetesen egyeztetve kerül sor.

Az otoneurológiai vizsgálat során a fül-orr-gégészeti vizsgálaton kívül a cochleovestibularis funkció diagnosztikai értékelését,követését,agyidegi tünetek vizsgálatát végezzük. Példaként említhető a VIII.agyideg jóindulatú daganataként ismert akusztikus tumor (vestibularis schwannoma) felismerésében,a funkció követésében nyújtott segítség. A vizsgálatra gyakran szemtekerezgés (nystagmus), heves szédülés (vertigo) miatt kerül sor. A vizsgálatokhoz rendszerint éhgyomorral kérjük a betegeket a vizsgálat során nem ritkán jelentkező hevesebb vegetatív kísérő tünetek pl. hányás miatt.

Ambuláns vizsgálatainkon kívül műtéti tevékenységünk az intézetben végezhető hagyományos fül-orr-gégészeti műtéteken kívül határterületként idegsebészeti (basissebészeti) és szemészeti (orbita-melléküregi) tevékenységhez kapcsolódik.

A rendelést vezeti: Dr. Végső Péter fül-orr-gégész főorvos
Asszisztens: Madar Andrea

Előjegyzés: (06-1) 467 9379
Rendelő helye: Szakambulancia az új épületben 2. emelet, 227. sz. vizsgáló
Rendelési idő:

Fül-orr-gégészet:
Hétfő, szerda, péntek 9-13
Kedd, csütörtök 9-11

Otoneurológia:
Kedd: 11-13
Csütörtök: 11-13

Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy otoneurológiai szakrendelésünk beutalóköteles, ezért kérjük, hogy a rendelésre hozza magával beutalóját is!

Fül-orr-gégészeti szakrendelésünk beutaló nélkül is igénybe vehető. A rendelés során a sürgős ellátást igénylő, valamint az előjegyzett időpontra érkező betegek sorrendi előnyt élveznek, ezért javasoljuk Önnek, hogy előzetesen kérjen időpontot telefonon.
 

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...