Járóbeteg ellátás
Fejfájás

Fejfájás Ambulancia

2001 óta működik az OMIII-ban fejfájás ambulancia, heti két nap rendelési idővel.  Az ambulanciára a betegek előjegyzés alapján orvosi beutalóval érkezhetnek. Sürgősségi ellátás a területileg illetékes neurológiai szakrendelőkben/osztályokon történik. Akut ellátás csak kivételes esetekben lehetséges. Az ambulancia célja az elsődleges fejfájás betegségekben (migrén, cluster, tenziós fejfájás) szenvedő betegek ellátása előjegyzés alapján, specializált centrumként.
 
Az ambulancia a Magyar Fejfájás Társaság által akkreditált ellátó hely, szoros kapcsolatban áll az ország többi fejfájás centrumával. Emellett szorosabb kapcsolatban áll a Université de Liège, (Belgium) és az Universitätsspital Zürich, (Svájc) fejfájás ambulanciájával.
 
 

Dr. Áfra Judit neurológus ambulancia osztályvezető főorvos

Rendelés ideje: Hétfő 8.00-14.00, szerda 8.00-14.00, péntek 8.00-14.00
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet, 211 rendelő
Előjegyzés: (06 1) 467 9303
 
Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy szakrendelésünk beutalóköteles, ezért kérjük, hogy hozza magával beutalóját is! A rendelés során a sürgős ellátást igénylő, valamint az előjegyzett időpontra érkező betegek sorrendi előnyt élveznek, ezért Önnek is ajánljuk, hogy előzetesen kérjen időpontot telefonon.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...