Járóbeteg ellátás
Botox és mozgászavarok ambulancia

Botox Ambulancia

A rendelés vezetője:
Dr. Fazekas Ferenc

Rendelési ideje: péntek 8.00-12.00
Rendelési helye: Szakambulancia - új ép. 2. em 215 rendelő
Időpont egyeztetés a +36 30 595-7504 telefonszámon pénteken 12.00 – 15.00 óra között

Fokális disztóniák: akaratlan, lassú, ismétlődő izomösszehúzódások, melyek a test egy régióját érintik: a szem körüli izmokat (blepharospazmus illetve hemifacialis spazmus), vagy a nyakizmokat („torticollis”). A betegség oka nem ismert, de tünetileg hatékonyan kezelhető botulinum toxin injekciókkal. Ezt a kezelést intézetünkben 1995 óta alkalmazzuk.
 

Parkinson kór és egyéb mozgászavarok Ambulancia

A rendelés vezetője:
Dr. Bokor Magdolna neurológus főorvos, PhD

Rendelési idő: kedd 14.00-16.00
Rendelés helye: Szakrendelő, 2. emelet 212 rendelő
Időpont egyeztetés: (06-1) 467-9314

A mozgáskészség megváltozása járhat annak csökkenésével, vagy az ellenkezőjével: akaratunktól független kóros túlmozgások megjelenésével.

A leggyakrabban előforduló mozgászavar, a Parkinson-kór, az első csoportba tartozik. A betegség kezdetekor a tünetek csak az egyik (bal vagy jobb) oldalon jelentkeznek lassúság, ügyetlenség, merevség, remegés formájában. Később a tünetek kétoldalivá válnak.  Általában 60 év felett kezdődik, a betegség előrehaladtával a gondolkodás meglassulása, vegetatív működészavar, depresszió is kísérheti. A betegség későbbi szakaszában gyakori elesések, súlyos mozgáskorlátozottság alakul ki, a beteg ágyhoz kötötté válik, teljes ápolást igényel. A diagnózist a kórelőzmény megfelelő felvételével, neurológiai vizsgálattal lehet felállítani. A betegséget nem lehet meggyógyítani, de megfelelő kezeléssel hosszú ideig tünetmentesség, jó életminőség érhető el.

Új beteget szakorvosi, vagy háziorvosi beutaló alapján fogadunk, kontroll vizsgálatra, illetve ismételt kezelésekhez nem szükséges beutaló. Első vizsgálatkor kérjük a betegségére vonatkozó korábbi orvosi dokumentációt hozza magával.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...