Járóbeteg ellátás
Gerincsebészet

Gerincsebészeti ambulancia

 Intézetünk Gerincsebészeti Osztályán 15 ágyon fogadjuk betegeinket 2 ill. 1 ágyas, modern felszereltségű kórtermekben. Tevékenységi körünk felöleli a közel teljes gerincsebészeti spektrumot, a gerinc degeneratív, daganatos, fejlődési rendellenességből adódó, baleseti sérülési és gyulladásos kórképek miatti összetett idegsebészeti beavatkozásoktól a legkomplexebb, több szakmát felölelő speciális műtétekig. Évente 800-1000 közötti műtétünkből 350 felett van az implantációs beavatkozások száma. A magas színvonalon végzett gerincsebészeti eljárások mellett az Intézet Gerincsebészeti munkacsoportja élen jár az új gerincsebészeti (un. minimálisan invazív) technikák, eljárások kidolgozásában és továbbfejlesztésében, valamint az új technológiák alkalmazásában. Az osztály dolgozói a gerinc megbetegedéseinek kezelésén kívül, az agyi kórképek műtéti kezelésében is magas szinten jártasak.

 Idegsebészeti szakvéleményezés, terápiás terv kialakítása, tervezett idegsebészeti ellátás céljából Intézetünkbe irányított betegek beutaló alapján a Gerincsebészeti ambulanciára kapnak időpontot. A járóbeteg ellátás hétköznap 08:30-14:30 között zajlik. Sürgősségi betegellátás a hét felvételes ügyeleti napjain (kedd-csütörtök-vasárnap) érhető el Intézetünkben.

 Milyen betegséggel fordulhatnak hozzánk? 

  • gerincoszlopot érintő kopásos eltérések (porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolyaelcsúszás)
  • komplex gerincbetegségek, sérülések, törések
  • a gerinccsatornában és a csigolyákban elhelyezkedő daganatok
  • fejlődési rendellenességek
  • gyulladásos kórfolyamatok
  • koponyaűri kórfolyamatok (agydaganat, érgomolyag (pl. cavernoma), agyvízkeringési zavarok (hydrocephalus, normal pressure hydrocephalus),
  • alagút szindrómák (carpalis, ulnaris) 

 Mi történik az idegsebészeti szakorvosi vizsgálat során? 

 A betegvizsgálat során első lépésként a kórelőzmény, valamint a panaszok és tünetek felmérése történik. A korábbi orvosi dokumentáció áttekintését és a képalkotó vizsgálatok (RTG, CT, MRI felvétel) kiértékelését követően betegvizsgálatra kerül sor. 

 A klinikai és radiológiai tünetek együttes értékelése, illetve az ok-okozati összefüggések meghatározását követően a terápiás terv kerül felállításra. Ennek függvényében a beteg részletes tájékoztatást kap a betegségéről, illetve annak kezelési lehetőségeiről (pl. további szükséges vizsgálatok meghatározása, konzervatív kezelés lehetőségei, műtéti megoldás).  

 Amennyiben a vizsgálatot követően műtét mellett dönt a vizsgáló orvos a beteggel egyetértésben, altatóorvosi vizsgálatra irányítjuk a pácienst. Az altatóorvosi vizsgálatot követően a beteget regisztráljuk. Legkésőbb a műtét előtti nap a beteget értesítjük a tervezett beavatkozás és a befekvés pontos időpontjáról és annak részleteiről. 

Orvosaink

Prof. Dr. habil. Banczerowski Péter MTA doktora, egyetemi tanár, SE Idegsebészeti Tanszék tanszékvezetője, idegsebészeti szakmai igazgató, osztályvezető főorvos

Rendelés ideje: kedd 08.30 – 12.00 óráig
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet, 212 rendelő
Előjegyzés: (06-30) 689-4249, (06-1) 467 9314

Dr. Papp Zoltán Attila idegsebész adjunktus

Rendelés ideje: szerda 8.30-12.30 óráig
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet, 212 rendelő
Előjegyzés: (06-30) 365-7254 (8.00-10.00 között)

Dr. Padányi Csaba idegsebész adjunktus

Rendelés ideje: hétfő 8.30-14.30 óráig
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet,212 rendelő
Előjegyzés: (06-1) 467 9314

Dr. Balogh Attila idegsebész főorvos

Rendelés ideje: csütörtök 8.30-13.00 óráig
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület  2. em. 212 rendelő
Előjegyzés: (06-30) 689-4241, (06-1) 467 9314

Dr. Lekka Norbert

Rendelés ideje: péntek 8.30-14.30 óráig
Rendelés helye: Szakambulancia – új épület 2. emelet, 212 rendelő
Előjegyzés: (06-30) 640-7910, (06-1) 467 9314

Szakorvosaink szoros együttműködésben dolgoznak intézetünk más idegsebészeti szakterületeinek jeles képviselőivel, így a gerincsebészet határterületein jelentkező problémákat is hatékonyan tudják kezelni.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...