Intézetünkről
Vezetőség

Intézetünk vezetősége

Menedzsment
Elérhetőség: (06 1) 467 9300
 

Klinikaigazgató

med. habil. Dr. Erőss Loránd PhD

1990-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1995-ben neurológia, 2000-ben idegsebészet szakvizsgát tett. 2010-ben szerzett egyetemi doktori fokozatot a Semmelweis Egyetem Doktori iskolájában, epilepszia sebészeti témában. 2019 óta az egyetem habilitált tanára. Nemzetközi fájdalomterapeuta szakképesítéssel 2009 óta rendelkezik. 2019-ben a Harvard Egyetem egészségügyi vezetőképző programjában szerzett diplomát. Nevéhez fűződik egy új neuromodulációs műtéti módszer hazai honosítása, egy új epilepsziasebészeti kivizsgálást segítő implantációs metodika kidolgozása, a robot asszisztált idegsebészeti módszerek bevezetése hazánkban és a Közép-kelet-európai Régióban, illetve számos e témával kapcsolatos tudományos publikáció. Szakterülete az epilepsziasebészet, a fájdalom, a mozgászavarok és a spaszticitás sebészeti kezelése, valamint e kórképek kezelése során új neuromodulációs módszerek alkalmazása, és ezek fejlesztése, kutatása.
2010 óta intézetünk Funkcionális Idegsebészeti Osztályának és Neuromodulációs Centrumának vezetője. Irányítása alatt működik az intézet Epilepszia Sebészeti Programja. 2019 óta az intézet Kutatási és Innovációs igazgatója. 2021. március elsejével az intézet főigazgatója. 2021. 04. 01-jével induló Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgatója.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...