Fekvőbeteg ellátás
Neurointervenció

Minimál invazív kezelések

A Neurointervenció különböző idegrendszeri érbetegségek és egyes gerincbetegségek minimálisan invaziv kezelésével foglalkozik. E tevékenység általános jellemzője, hogy Rtg sugár segítségével az érrendszeren, vagy közvetlenül a test felszínen keresztül de sebészi feltárás nélkül képes a betegséget megközelíteni és kezelni. Azokban az esetekben ahol erre mód nyílik, e módszerek segítségével elkerülhető a koponya vagy gerinc megnyitása, rövidül a kezelési idő, és számos szövődmény kiküszöbölhető. Ilyen módszerek alkalmazhatók a vérzéses és vérhiányos stroke eseteiben, agyi és gerincvelői értágulatok (aneurizmák), érfejlődési zavarok (angioma, fistula), agyi és koponyaűri érszűkületek, szélütést okozó akut érelzáródások, dúsan erezett koponyaűri daganatok, fej-nyakérgomolyagok valamint csigolya-összeroppanás, gerinc eredetű fájdalmak bizonyos eseteiben.

A beavatkozásokat korszerű, úgynevezett digitalis subtrakciós angiográfiás (DSA) berendezés kontrollja mellett végezzük, s munkánk során a legkorszerűbb tartósérrendszeri implantátumokat (mikrospiráolok, stentek, ballonok, embolizációsanyagok) alkalmazzuk. Ezekkel az eljárásokkal megelőzhetők az agyvérzés egyes formái, melyek beteg érképletekből (aneurysma, angioma) származnak, a szélütés egyes esetei, melyek a nyaki vagy koponyaűri erek szűkületei miatt alakulnak ki, kezelhetők az arc és fej-nyak területtorzító érdaganatai, casknem azonnal megszüntethetők vagyjelentősen csökkenthetők a csigolyaösszeroppanásból származó fájdalmak és számos esetben hosszú távon enyhíthetők a gerinc eredetű, műtéttel nem kezelhető fájdalmak. Legújabban gyakran lehetséges a szélütés akut eseteiben az agyi érelzáródás megszüntetése az ütőeret elzáró vérrög azonnali eltávolításával.

Orvosaink

  • Dr. Nardai Sándor Idegsebészeti és Neurointervenciós Klinika neurointervenciós profilvezető egyetemi docens
  • Dr. med. habil. Szikora István PhD, Egyetemi Magántanár, radiológus, neuroradiológus szakorvos
  • Dr. Berentei Zsolt radiológus szakorvos, adjunktus
  • Dr. Marosfői Miklós radiológus szakorvos
  • Dr. Gubucz István neurológus, anaesthesiológia és intenzivterápia szakorvos

Főnővér

  • Benke Erzsébet

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...