Fekvőbeteg ellátás
Gyermek Idegsebészet

Magyarország első és egyetlen gyermekidegsebészete 

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Gyermek Idegsebészeti Osztálya az ország egyetlen gyermekidegsebészeti osztályaként az egész ország területéről vesz fel és lát el operálható agyi- és gerincbetegségben szenvedő koraszülötteket, csecsemőket és gyermekeket. Újszülött kortól 18 éves korig fogadjuk betegeinket, osztályunk 13 ággyal + 5 intenzív ággyal működik….(bővebben)

Megbízott osztályvezető

  • Dr. Markia Balázs, idegsebész szakorvos

Orvosaink

Főnővér

  • Géczyné Guthy Mariann

Ambulancia

  • Gyermek idegsebészeti Ambulancia (bővebben…)

Az ápoló személyzet csecsemő- és gyermekápolói, egy részük pedig gyermek intenzív ápolói képesítéssel is bír. A nővérek nagy odaadással, gyermekszeretettel végzik munkájukat.

Amigos a gyerekekért Alapítvány

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egyetemista önkéntesei 2021 óta látogatják az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet gyermekosztályát. 

Az Amigók célja, hogy visszaadják a gyerekeknek azt, ami a leginkább hiányozhat: a kortárs kapcsolatokat és barátokat. Mindezt játékokkal és játékokba csempészett nyelvtanulással igyekeznek elérni. Sokszor csak beszélgetés zajlik egy-egy úgynevezett bevetés alkalmával, máskor azonban nagyobbnál-nagyobb kártyapartik, festés és kézműveskedés vagy társasjátékozás zajlik, miközben franciául számokat, vagy spanyolul a színeket tanulják. 

Az egyetemista önkéntesekből álló csapat a kis korkülönbség miatt játékos nagytestvérként jelenhetnek meg a gyerekeknek, azonban mivel aktívan tanulnak, így példát is mutatva tudnak foglalkozni velük. 

Az Amigók kórházi látogatásairól információ a szervezet Facebook oldalán: 

https://www.facebook.com/amigosagyerekekert/

vagy a honlapjukon: 

https://amigos.hu/

"Az Amigos munkáját bárki segítheti legyen az kicsi vagy nagy, nézd meg, hogy te mit tehetsz a legkisebbek mosolyáért!"

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: titkarsag.amerikaiut@semmelweis.hu

Tovább...