Dr. Sipos László osztályvezető főorvos, SE Idegsebészeti Klinika c. egyetemi docens

Telefonszám: (+36 1) 467-9319, www.idegsebeszet.eu,

 

Legmagasabb iskolai végzettség: Idegsebész szakorvos, Ph.D, klinikai onkológus szakorvos

 
Tudományos érdeklődési terület: Agydaganatok műtéti megoldása, kemoterápiája, Gerincdaganatok műtéti megoldása, Nyaki-, háti- és ágyéki porckorongsérvek, szűk gerinccsatorna műtéti megoldása, Shunt műtét (agyvíz keringési zavar megoldása), sztereotaxiás biopszia (célzott mintavétel agydaganatból), neuronavigációs műtétek.
 

Tanulmányutak (PhD, kutatási pályázatok): Neurochirurgische Klinik, Universitätsklinikum, Erlangen, NSzK, Vancouver General Hospital, Idegsebészet, Vancouver, B.C. Kanada, University Hospital of Wales, Idegsebészet, Cardiff, UK Wessex Neurological Centre Sonthampton, UK

Publikációk száma: 32 közlemény, 8 könyvfejezet

Rendelési idő, hely: Kedd: 09-15.30 óráig – Szakambulancia – Új épület 2. emelet 235. sz. vizsgáló

Előjegyzés: Sztanó Emília: (+36 30) 689-4249, (+36 1) 467-9314

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...