Beteginformációk
Házirend

Házirendünkről

Szeretnénk, hogy azok, akik ránk bízták egészségüket, otthonosan érezzék magukat kórházunkban. Intézményünk házirendje is e célt szolgálja. Betegeinket, családtagjaikat és a kórház munkatársait arra kérjük, tegyenek meg mindent a megtartásáért, ezzel is hozzájárulva a gyógyulás sikeréhez. Házirendünk előírásai kiterjednek a kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályára. Betartása, illetve betartatása vonatkozik a kórházban kezelés alatt álló betegekre, valamint a kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottakra egyaránt. A bal oldali menüpontban megtalálja házirendünk minden fontos pontját. Köszönjük, hogy Ön is figyelembe veszi azokat.
 

Általános szabályok

A kórházi házirend a betegek zavartalan gyógyulását, pihenését szolgálja, ezért betartása a kórházi tartózkodás alatt hangsúlyosan fontos. Az osztályok az általánostól eltérő szokásait helyi leírások szabályozzák. A kórházi felvétel esetén kérjük, hogy a beteg a legszükségesebb személyes használati tárgyakat hozza magával (hálóruha, papucs, köntös, tisztálkodási eszköz, evőeszköz, saját tv-rádió fülhallgatóval). Fontos, hogy az egyes osztályok által meghatározott időpontokban a beteg tartózkodjék a kórteremben. Ha a vizsgálatok kivételével elhagyja az osztályt, kérjük, hogy azt mindig jelentse a szolgálatban levő ápolónőnek. Amennyiben a kórházi kezelés során bármilyen ok miatt (pl. halaszthatatlan ügyintézés) szükségessé válik, hogy a kórház területéről távozzon, akkor azt az osztályos orvossal minden esetben beszélje meg. Ha segítségre van szüksége, a betegágynál elhelyezett nővérhívóval tudja értesíteni az ápolót. A kórházi benntartózkodással és kezeléssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal vezető ápolóinkhoz.

Napirend

A fekvőbeteg-osztályokon az általános napirend az alábbiak szerint alakul:

  • ébresztés
  • beteg körüli teendők ellátása, tisztálkodás
  • vizsgálatok (laboratóriumi)
  • vizit
  • reggeli
  • vizsgálatok (képalkotó)
  • ebéd
  • csendes pihenő
  • vacsora
  • vizit

Az egyes osztályokon a szakmai profilnak és a helyi sajátosságnak megfelelően a fenti napirendet eltérő időbeosztással és időponttal teljesítik, amiről a vezető ápoló ad tájékoztatást a felvételkor a betegnek.

A fekvőbeteg-osztályokon a dohányzás minden formában tilos, kizárólag a kijelölt helyeken lehet dohányozni; továbbá a kórteremben televíziót, illetve rádiót hangosan üzemeltetni csak a többi beteg megzavarása nélkül és azok beleegyezésével lehet.

OKITI házirend letöltése itt.

Álláslehetőségek

Legyen a Munkatársunk!
 
 
 
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a hazai idegsebészeti szakma csúcsintézménye.
Szakterületük specialistáinak számító orvosaink nagy elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet felkészült szakdolgozók segítenek. Intézetünk mindehhez igyekszik megteremteni a tárgyi és személyi feltételeket.
 
Tovább...

Tudomány

Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium
 
 
A Cerebrovasculáirs Áramlásdinamikai Kutatólaboratorium az OITI Neurointervenciós Osztálya és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hydrodynamikai Tanszéke együttműködésével dolgozik. A Laboratorium célkitűzése az agyi érbetegségek pathogenezisének, kórlefolyásának, illetve kezelésének vizsgálata a helyi áramlástani viszonyok függvényében, számítógépes áramlás szimuláció (Computational Fluid Dynamics, CFD) segítségével.
 
Tovább...

Oktatás

Semmelweis Egyetem ÁOK Idegsebészeti Tanszék
 
 
Az Idegsebészeti Tanszék elsődleges feladata az egyetemi graduális, a posztgraduális és a PhD képzés szervezése, amely magában foglalja az egyetemi hallgatók tudományos diákköri munkájának koordinálását, a szakorvosképzést és orvostovábbképzést. A Tanszék feladatai között az oktatás, a tudományos célú kutatás, a tudományszervezés és a betegellátás egymásba kapcsolódó, egységet képező tevékenység. A betegellátó klinikai hátteret az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet biztosítja.

 
Tovább...

Elérhetőség

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet elérhetőségei


1145 Budapest, Amerikai út 57.
Tel.: (06 1) 467 9300

E-mail: igazgatosag@mail.oiti.hu

Tovább...